Τα προβλήματα συνεχίζονται στο GameOver.gr

Share

Και εκεί που νόμιζες ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα χειρότερο από τις κατσαρόλες που βλέπαμε όλο το καλοκαίρι, έγινε αυτό:

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα προβλήματα για το Gameover ξεκίνησαν κάπου στις αρχές του καλοκαιριού. Πιο πριν όμως είχαν αναφερθεί και άλλα σημαντικά προβλήματα ασφαλείας, όπως χρήστες να κάνουν καταλάθος log in με τα στοιχεία του Admin της σελίδας (το ανέφεραν και στο forum)! Λίγο καιρό αργότερα άρχισαν τα πιο «σοβαρά», με τη σελίδα να πέφτει συνεχώς και στη θέση της εμφανιζόταν η παρακάτω σελίδα με κατσαρόλες GEO:

godown

Όσες φορές και αν την ανέβαζαν, σε μία ημέρα το πολύ θα εμφανιζόταν το ίδιο μήνυμα. Παρόλο που υπήρξαν όλα αυτά τα περίεργα με το log in και τις κατσαρόλες, μήνες μετά, αυτοί που διαχειρίζονται τη σελίδα δεν έχουν βγει να ενημερώσουν τους χρήστες τους για το πιο απλό: Είναι ασφαλή τα στοιχεία των χρηστών, ναι ή όχι;

Η πρώτη εικόνα είναι το μήνυμα που βγάζει το gameover.gr σε όποιον προσπαθήσει να μπει από τον Chrome. Οι χρήστες αναφέρουν ότι το ίδιο μήνυμα βγάζει και στον Firefox. Αυτό σημαίνει ίσως, ότι μετά από το πρόσφατο hack, είχε παραμείνει κάτι μέσα στην σελίδα με αποτέλεσμα η Google να αναγνωρίζει αυτή τη σελίδα ως επικίνδυνη. Πιθανώς βέβαια πολλοί χρήστες να έκαναν report τη σελίδα ως επικίνδυνη, ύστερα από τα τόσα περίεργα που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να είναι και τα δύο ή και τίποτα από αυτά. Ποιός ξέρει; Ελπίζω μόνο να ξέρουν οι ίδιοι και η όλη σιωπή από τη πλευρά τους να είναι στα πλαίσια του “damage control” που προσπαθούν να κάνουν, διαφορετικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Μέχρι και πρόσφατα έβλεπα σε διάφορα σημεία της σελίδας γιαπωνέζικα από το πρόσφατο hacking και ας συνεχίζει ο Καλλίφας να λέει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα από τη μεριά τους». Συγκεκριμένα, μπορεί να μην εμφανίζονται κατσαρόλες στην κεντρική σελίδα από τον Σεπτέμβρη και μετά, όμως θυμάμαι ότι εμφανιζόντουσαν γιαπωνέζικα και η λέξη «GEO» στο tab της σελίδας, όπως επίσης και σε κάποια σημεία του forum. Επομένως το θέμα είναι απλό: υπάρχει ακόμα πρόβλημα και πολύ σωστά πιστεύω θεωρείται το Gameover.gr ως επικίνδυνη σελίδα για τους χρήστες από την Google.

 

Οκτώβριος. Τα προβλήματα συνεχίζονται

Πριν λίγες ημέρες είδαμε πάλι χρήστες να αναφέρουν ότι συνδέθηκαν κατά λάθος με το account άλλου χρήστη, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο: Αν ένας απλός χρήστης μπορεί να μπει με το account κάποιου άλλου, φανταστείτε τι πρόσβαση θα είχε στη σελίδα αυτός που έκανε το hacking. Παρακάτω βλέπουμε ένα τέτοιο πρόσφατο περιστατικό, από τον χρήστη Javatzis:

Υπάρχει κάποιο θέμα με το login στο forum και στο site γενικότερα; Με το που μπήκα με έκανε login με άλλο χρήστη(με το username dragneel), δε το ξέρω τον άνθρωπο, στο site και στο forum με έδειχνε logged in σαν Javatzis έκανα σχόλιο και με έκανε logout και χρειάστηκε να ξανακάνω login

Γενικά βλέπω γίνεται μια προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες να υποτιμηθεί το όλο θέμα. Ένας συντάκτης προσπαθεί να αποδώσει το block της Google σε «κάποια διαφήμιση που τρέχει στο site». Παλαιότερα ο Καλλίφας θεωρούσε ότι το hacking με τις κατσαρόλες είναι μια «κίνηση μίσους από κάποιους» και γενικά προσπαθούσε να αποδώσει την ευθύνη σε άλλους και όχι στο γεγονός ότι το site είχε από πριν σημαντικά κενά ασφαλείας. Μάλλον δεν έχουνε καταλάβει ότι πρόκειται για μια σελίδα που διαθέτει πάνω από 10.000 στοιχεία χρηστών (κωδικοί, emails, πιθανώς κινητά και ονόματα) και πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν απαντήσεις σε όλους αυτούς τους χρήστες και να ενημερωθούν για την όλη κατάσταση.

Μέχρι λοιπόν να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα σοβαρά και να φτιάξουν πραγματικά το πρόβλημα, πολύ σωστά τους θεωρεί η Google «επικίνδυνους».


UPDATE 4: Είναι Κυριακή 30 Οκτωβρίου και παρατηρούμε ότι πολλά άρθρα της κεντρικής σελίδας του GameOver βγάζουν τη γνωστή κόκκινη προειδοποίηση της Google. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση είναι το forum, στο οποίο δουλεύει μόνο η κεντρική του σελίδα και δεν μπορείς να μπεις σε κανένα section ή topic.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση όχι μόνο παραμένει, αλλά υπάρχει και αδυναμία στο να το φτιάξουν οριστικά. Αν ήξεραν εξάλλου θα το είχαν κάνει ήδη μήνες τώρα.


UPDATE 3: Η κατάσταση είναι αστεία. Ύστερα από την ανακοίνωση του Καλλίφα ότι «το πρόβλημα από τη μεριά μας έχει λυθεί», παρατηρούμε την εξής εικόνα όταν μπαίνουμε στο forum του GameOver:

goproblem4

Η φωτογραφία βγήκε στις 26 Οκτωβρίου. Ακόμα λοιπόν κάνουν τα στραβά μάτια εκεί στο GameOver και παρουσιάζουν το όλο θέμα ως πρόβλημα της google, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση δεν έχει τελειώσει. Ή αυτό ή απλά πουλάνε πλέον Mitutoyo iPhones…


UPDATE 2: Μολις παρατηρήσαμε ότι σε ορισμένες σελίδες του GameOver τα γιαπωνέζικα επέστρεψαν. Την παρακάτω φωτογραφία την τραβήξαμε μόλις 3 ώρες μετά το update 1. Πρόκειται για το link του τελευταίου webcast, το οποίο οδηγεί σε αυτό:

goproblem3


UPDATE 1: Περισσότερες πληροφορίες που φανερώνουν ότι η κατάσταση συνεχίζεται και πως το πρόβλημα δεν είναι της google, αλλά του gameover. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία. Αν κάνεις click στο πρώτο γιαπωνέζικο link σε βγάζει στην log in σελίδα τους:

goproblem2

Η προηγούμενη φωτογραφία ανέβηκε στις 25 Οκτωβρίου 2016.


Share

5 thoughts on “Τα προβλήματα συνεχίζονται στο GameOver.gr

 1. gokkuDBZ Post author

  30 Οκτωβρίου και η κατάσταση παραμένει.
  Έκανα update με το τί συμβαίνει τώρα

 2. Tanno

  Ο Καλλίφας θα πρέπει ν’ αντιληθφεί ότι είναι επίθεση κάποιου χάκερ με bot. Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί σε άλλες ιστοσελίδες, κι έχω δει να δρουν άμεσα στην καταπολέμηση του. Στα άλλα sites ήταν Κινέζικα bots. Αυτό εδώ είναι Ιαπωνικό.

 3. gokkuDBZ Post author

  Ναι αυτό με τα κινητά που ζήταγε το θυμάμαι και εγώ, γι αυτό και το έβαλα στο άρθρο. Είχαν πει ότι θα τα έβγαζαν από τα προαπαιτούμενα για το register, ωστόσο όσοι είχανε βάλει κινητό παλαιότερα λογικά θα έχει παραμείνει.

 4. Vromiara

  Ειχα παει να κανω ακκαουντ στο γκειμ οβερ και ζηταγε κινητο για αυτο δεν εκανα ποτε οποτε υποθετω οτι τα κινητα των χρηστων ειναι εκτεθιμενα.

 5. Raziel

  είναι όντως απαράδεχτο που καλίφας το κάνει γαργάρα όλο αυτό με τους χρήστες και την ασφάλεια και δεν έχει καν τα κάκαλα να βγει και να παραδεχτεί πως έχει κάνει μεγάλη βλακεία η έστω να ζητήσει μία συγνώμη που τα προσωπικά μας στοιχεία είναι στο έλεος του θεού

Leave a Reply