Page 2

GOG Radio 40 - Πέμπτη 7 Απριλίου 2016:

Αρχίζουμε με το Sword Art Online, το οποίο τελείωσα να βλέπω πρόσφατα. Μιλάμε για Quantum Break και Resident Evil και μετά σχολιάζουμε τα αγαπημένα μας ελληνικά gaming site, σε ότι έχει να κάνει με την ύλη τους και τη λειτουργία τους (gameover, enternity, unboxholics). Λέμε επίσης για Dark Souls, για το άθλιο community του Καρπά και τα καραγκιοζιλίκια που του ζητάνε να κάνει, για την αποτυχία του Βέζου μέσα στο enternity, για το ταξιδάκι του Παπαπά και του Καλλίφα στο Λονδίνο και άλλα πολλά. Δεν ξεχνάμε επίσης το σχόλιο του ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ.

GOG Radio 39 - Παρασκευή 1 Απριλίου 2016:

Ξεκινάμε με τα σχόλια του ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ (πάντα caps) στα TryMe, του οποίου του απάντησαν στην εκπομπή και τους απάντησε με ένα ακόμη πιο γελοίο reply. Παραμένουμε στις γελοιότητες της εβδομάδας, αφού ακολουθούν τα review των Gameover και enternity για τα The Division και Quantum Break. Ειδικά με το τελευταίο βρήκε πάλι αφορμή ο Σάββας να βγάλει τις single player εμμονές του στην επιφάνεια. Από την άλλη, στο enternity ρεζιλεύτηκαν στο review του The Division αφού αποδείχθηκε ότι ο συντάκτης δεν ασχολήθηκε με το end game περιεχόμενο και συγκεκριμένα με την darkzone, καθώς, όπως του είπαν οι ίδιοι οι αναγνώστες τους, γράφει στο review πράγματα που δεν ισχύουν. Μπράβο και στα 2 site. Να τους χαίρονται οι εταιρείες που τους στέλνουν παιχνίδια. Μιλάμε επίσης για game reviews γενικότερα και για την πρόσφατη παρουσίαση της Square-Enix για το Final Fantasy 15.

GOG Radio 38 - Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016:

Ξεκινάμε με τα αστεία σχόλια του ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟY στα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ επεισόδια του TryMe και μετά λέω για Lineage 2 γιατί προφανώς σας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Μετά πηγαίνουμε στο Gameover και στον αγαπημένο μας παππούλη, ο οποίος μετά την τελευταία μας εκπομπή έβαλε κουμπί «επικοινωνίας» στο Gameover, ξέχασε όμως να βάλει και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας η οποία βρίσκεται πίσω από το Gameover. Παρατηρούμε ότι το Gameover δεν έχει αποστείλει ακόμα τη βαθμολογία του The Division στο metacritic, κάτι που είναι τουλάχιστον ύποπτο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για παιχνίδι του ανταγωνιστή της IGE group (αδελφική εταιρεία του GO). Με την ευκαιρία, αποκαλύπτουμε το πώς «μαγειρεύονται» κάποιες βαθμολογίες στο Gameover, ειδικά αφότου το site μπήκε στο metacritic και αποκαλύπτω και παρόμοιες ιστορίες «μαγειρέματος» που συνέβαιναν και στο Enternity. Μετά πηγαίνουμε στις αντιπαλότητες που έχουν μεταξύ τους τα gaming site μας και αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες για δύο δημόσιες ιστορίες αντιπαλότητας ανάμεσα σε GΟ-Enternity, που πιθανώς δεν γνωρίζετε. Μετά στην κουβέντα μπαίνει ο Chased και μιλάμε για τις τελευταίες φήμες σχετικά με το ΝΧ και μιλάμε και για τα review του Hitman και The Division σε Unboxholics και Gameover αντίστοιχα. Τέλος, η συζήτηση πηγαίνει στα VR και στη συνέχεια ο MoonLoop μας μιλάει για ένα θέμα που προέκυψε με το Review του Black Desert στο IGN, οι οποίοι το έκαναν review την πρώτη εβδομάδα και ρεζιλεύτηκαν.

GOG Radio 37 - Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016:

Σημαντικές αποκαλύψεις σήμερα! Ξεκινάμε με τη συνέχεια που υπήρξε με περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας στο GameOver, σχετικά με τη διαγραφή του post μου και του account μου. Δεν πήρα κάποια απάντηση σε αυτό το θέμα από τον Καλλίφα και για αυτό προχώρησα αλλιώς. Θεώρησα ότι πρόκειται περίπτωση φτηνής λογοκρισίας και για αυτό τους έστειλα ένα email, με το οποίο ζητάω να αφαιρέσουν και όλα τα ενυπόγραφα κείμενα που έχω συντάξει κατ’ εντολή τους για την ιστοσελίδα τους, για την περίοδο των 6 ετών που εργάσθηκα εκεί. Τα κείμενα αφαιρέθηκαν και ως απάντηση μας έστειλαν ένα email-«εξώδικό», στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία τους να βαπτίσουν αυτή τη συνεργασία ως «εθελοντική» (τί μας θυμίζει αυτό άραγε?). Επιπλέον, ο Καλλίφας κάνει τις ίδιες ύπουλες κινήσεις με τον Παπαπαύλου και προσπαθεί να μας φοβίσει νομικά και μάλιστα για πράγματα που ακόμα δεν έχουμε πει! Επιπλέον, μας κάνει copyright claim για το βίντεο της ομιλίας του στην Athenscon, το οποίο βεβαίως τον ενόχλησε τώρα μετά από τόσους μήνες που το έχουμε δημοσιεύσει. Αυτό που προφανώς ήθελε να κάνει ο Καλλίφας με το τελευταίο, ήταν να χρησιμοποιήσει τα “strikes” του youtube, έτσι ώστε να μην μπορούμε να ανεβάσουμε μεγάλα βίντεο στο κανάλι μας στο youtube, για ένα μεγάλο διάστημα. Δεν πειράζει όμως. Κανάλια έχουμε.

Στη συνέχεια περνάμε στην δεύτερη αποκάλυψη, την οποία κάνει ο Raysod, πάλι σχετική με το GameOver, το οποίο προκύπτει ότι βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την IGE group. Το GO ανήκει στην Rogue Records, η οποία ανήκει στην AudioVisual, η οποία AV έχει αγοράσει το 100% της IGE group. Αυτά ήταν που δεν ήθελε να πούμε δημόσια ο Καλλίφας, καθώς η IGE group προμηθεύει το GO και άλλα site με τίτλους για παρουσίαση και ταξίδια, κάτι που γεννά ορισμένα εύλογα ερωτήματα σε εμάς ως αναγνώστες. Ελπίζουμε να πάρουμε σύντομα απάντηση και σε αυτά. Δίνουμε επίσης όλα τα στοιχεία -από δημόσια links, ισολογισμούς και από τα επίσημα site των εταιρειών αυτών- από τα οποία προκύπτει η σχέση ανάμεσα σε GameOver και IGE group.

Τέλος, κάνουμε μια σύντομη συζήτηση για το VR του Playstation και για ορισμένες ειδήσεις της εβδομάδας. Ενημερώνουμε επίσης ότι για τις επόμενες εκπομπές τα βίντεο που θα μπαίνουν στο κανάλι «GOG Podcast», θα μπαίνουν ως links που θα παραπέμπουν σε άλλο κανάλι, ακριβώς λόγω της ύπουλης κίνησης του Καλλίφα με το “strike”. Για το download των MP3 δεν αλλάζει κάτι. Το βίντεο θα μπαίνει κανονικά στο weebly από άλλο κανάλι. Οπότε όσοι μπαίνετε στο Vault2 δεν θα δείτε κάποια αλλαγή.

GOG Radio 36 - Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016:

Πλούσια εκπομπή σήμερα. Ξεκινάμε με αστυνομικό ρεπορτάζ (lol), καθώς πήρε ένας άγνωστος στη δουλειά του Raysod και τους/ τον απείλησε ότι θα τους/ τον σκοτώσει, επειδή διαφωνούσε με αυτά που λέει ο Raysod στις εκπομπές μας. Ευτυχώς όμως οι διαδικασίες κινήθηκαν ταχύτατα και συνελήφθηκε αυτός που έκανε τις απειλές, αλλά και ο πατέρας του, ενώ διεξάγεται και επιπλέον έρευνα για να φανεί το αν έχει σχέση με κάποιο site/ ομάδα κτλ. Χαμός δηλαδή! Μετά πηγαίνουμε στο Gameover και σε ένα «περίφημο» post του Μιχαλητσιάνου σε μια είδηση για το The Disivion. Αφότου απάντησα με ένα μεγάλο post, το οποίο ήταν σχετικό με την είδηση, ένας moderator, προφανώς ενοχλημένος από τη κριτική του post, το βάφτισε «εκτός θέματος» και το έσβησε. Επιπλέον έγινε ban και το account, για το οποίο ban έχω ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις από τον Καλλίφα. Θα περιμένω λίγο ακόμα (είναι και γιορτές) και μετά θα κινηθώ διαφορετικά, διότι η λογοκρισία έχει και τα όριά της εκεί μέσα. Παραμένουμε στο gameover και κάνουμε μια αναδρομή στο τί έκανε εκεί μέσα ο Καρπάς και γιατί έφυγαν πολλοί συντάκτες εξαιτίας του.

Μετά πηγαίνουμε στα του Enternity και την διαφωνία του Chased στα σχόλια του review του Heavy Rain. Για μια ακόμα φορά δεινόσαυροι, συντάκτες και τσίροι συντακτών την έπεσαν μαζικά σε αναγνώστη που διαφωνεί. Αστεία επιχειρήματα, προκειμένου να υποστηρίξουν τη θέση τους και το site τους. Επιπλέον ο συντάκτης-δεινόσαυρος κάνει ένα γελοίο σχόλιο, το οποίο δείχνει απλώς την εμπάθειά του και την ασχετοσύνη του για τους gameplay μηχανισμούς. Μετά πηγαίνουμε στην Uncharted 4 multiplayer beta και συνεχίζουμε με μια γενική συζήτηση για τα Uncharted και την Naughtydog. Δεν ξεχνάμε επίσης να διαβάσουμε το σχόλιο του ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ (πάντα με caps) στο TryMe. Θα το καθιερώσουμε από εδώ και πέρα και θα το διαβάζουμε κάθε εβδομάδα. Τέλος κλείνουμε με μια ακόμη τραγικότητα του Καρπά, ο οποίος δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί τον θάνατο ενός φίλου του για να πάρει μερικά likes στο Facebook, μέσα από πολλαπλές αναρτήσεις, αλλά και άρθρο στο site του για κλικς. Αλλά είπαμε, κάποιοι άνθρωποι δεν σταματάνε πουθενά...

GOG Radio 35 - Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016:

Κυρίως Black Desert σήμερα! Ξεκινάμε με τα ελληνικά gaming sites και το κόλλημα που έχουν με τα online παιχνίδια, τα οποία δεν καλύπτονται αρκετά και σημαντικοί τίτλοι αγνοούνται από τις συντακτικές ομάδες. Μετά μιλάμε για τα console MMOs, ως «πύλη εισόδου» στο είδος και την τάση που υπάρχει με mainstream παιχνίδια όπως Destiny και The Division. Στην πορεία πηγαίνουμε στο αγαπημένο μας Enternity και στο review του FarCry Primal, στο οποίο κάνουν προσπάθεια να δικαιολογήσουν τη βαθμολογία τους, χωρίς να τα καταφέρνουν. Για άλλη μια φορά συντάκτες και τσίροι την έπεσαν μαζικά σε όσους τόλμησαν να διαφωνήσουν με τον βαθμό. Μετά πηγαίνουμε σε νέες κουτοπονηριές, με υδατογραφήματα του enternity σε φωτογραφίες από το PS Store, στις οποίες έχουν όλοι πρόσβαση. Δημοσιογράφοι όμως, όχι αστεία! Μετά παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον τον Καρέτσο να ψήνει μπριζόλες στον Κοτσόβολο, «ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΤΩ ΤΟΥ TRYME BONUS». Μετά ο raysod μιλάει για αυτά που έλεγε καιρό τώρα για την Microsoft και τα Windwos 10, την ενοποίηση του hardware και τα κοινά παιχνίδια Xbox-Windows10. Και τέλος, κλείνουμε με αναλυτική συζήτηση για τις πρώτες ώρες μας στο Black Desert, το οποίο είναι απίστευτα εντυπωσιακό σε όλους τους τομείς. Πραγματικά ακούστε την τελευταία μιάμιση ώρα, γιατί λέμε πράγματα που δεν θα ακούσετε αλλού στην Ελλάδα. Επίσης, θα ακολουθήσουν Black Desert Livestreams.

GOG Radio 34 - Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016:

Ξεκινάμε με κάποια πράγματα για lineage 2, που προφανώς δεν σας ενδιαφέρουν, οπότε προχωράω στα Enterniακά. Στο αγαπημένο μας site λοιπόν, ο αγαπημένος μας αρχισυντάκτης βρήκε πάλι την ευκαιρία να κάνει την Κοτσοβολιακή του προπαγάνδα, λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερα να είχε ο Κοτσόβολος την αποκλειστικότητα του VR της HTC (ακολουθεί και ηχητικό απόσπασμα γελοιότητας). Μετά αποκαλύπτουμε ότι Βέζος πήγε απλά και μόνο στο silent hill experience επειδή ήταν «PR managment», μια σοβαρή ιδιότητα που πάει πακέτο με το «creative» (θα καταλάβετε όταν ακούσετε). Πολλοί “visioners” και “creative” σε αυτή τη ζωή βρε παιδί μου! Μετά πηγαίνουμε στα παράξενα των βαθμολογιών του Enternity, με αφορμή τα σχόλια χρηστών στο Sebastian Loeb Rally. Στη συνέχεια πιάνουμε την όλη πολιτική κατάσταση με το προσφυγικό, ενώ στην παρέα μπαίνει και ο Chased. Μετά μιλάμε για τα always online παιχνίδια και την κριτική, για την γκάφα της Naughty Dog με το τελευταία trailer του Uncharted, για State of Decay, για Nintendo NX και άλλα πολλά!

GOG Radio 33 - Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016:

Ξεκινάμε με διάφορα γεγονότα των ημερών (προσφυγικό, ευρώπη κτλ) και συνεχίζουμε με ακόμα πιο σοβαρά θέματα, όπως την απομάκρυνση του Τριάντη από το enternity, κάτι που γνωρίζαμε καιρό πριν βέβαια. Αιωνία του η μνήμη και αυτού! Ευχόμαστε επίσης καλή επιτυχία στην εξεταστική του Καλκάνη, μιας που αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει εκπομπές αυτές τις ημέρες. Συνεχίζει βέβαια ο Καλκάνης να αναφέρει απόψεις άλλων ως δικές του, καθώς ανέφερε ότι το Destiny είναι ένας «κουλοχέρης», κάτι που έχουμε εξηγήσει αναλυτικά σε προηγούμενες εκπομπές. Προφανώς όμως ξέχασε να μας το αναλύσει περισσότερο και έμεινε απλά στην ατάκα. Κάποιον λόγο θα είχε το παιδί και ήθελε να το βγάλει από μέσα του. Μετά συνεχίζουμε με συζήτηση για τον δυτικό και ιαπωνικό σχεδιασμό σχετικά με τα αφηγηματικά στοιχεία και τις ιστορίες. Λέμε επίσης για τα υψηλά production values και την εμπορικότητα, τα οποία δεν δείχνουν απαραίτητα το πόσο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι. Με την ευκαιρία του Τhe Witness, το οποίο έπαιξε ο raysod, μιλάμε για την αποτυχία των περισσότερων reviewers, ειδικά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Στη συνέχεια κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για  τα Windows 10 και τα cross-platform παιχνίδια του Xbox One, πράγματα που είχε πει καιρό πριν ο raysod. Τέλος, οι καθιερωμένες χαζομάρες του Καρέτσου με τις σκούπες και τις μηχανές ζυμαρικών, καθώς και οι «κολοτούμπες» του enternity, το οποίο το έπιασε μια ξαφνική αγάπη για τα PC games.

GOG Radio 32 - Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016:

Πολλά πράγματα σήμερα. Ξεκινάμε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Black Desert, την οποία πήραν χαμπάρι μόνο στα Unboxholics και Gameworld. Αντίθετα ο Καλλίφας μας ενημερώνει κάθε φορά για το πόσο εξειδικευμένοι και κορυφαίοι στο είδος του είναι οι συντάκτες του, μπας και τον πιστέψει κανείς. Την ίδια στιγμή μεταδίδουν μια μιζέρια στα webcast, ότι δήθεν o νέος κόσμος «δεν παίζει πια RTS» και «δεν βγαίνουν νέα FPS». Δυστυχώς για αυτούς και τα δύο είδη έχουν τίτλους που παίζονται ΚΥΡΙΩΣ από νέους (starcraft 2, counterstrike κτλ), αλλά μάλλον τα «ξέχασαν» αυτά επειδή είναι κυρίως esports και δεν έχουν «βαθιές» ιστορίες και branches στους διαλόγους. 

Μετά μιλάμε για τον skinner box σχεδιασμό στα παιχνίδια, το τί είναι και που τον συναντάμε συχνά. Επίσης παρατηρούμε ότι ο Παπαπαύλου βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να υποστηρίξει τα υπερκοστολογημένα παιχνίδια των μεγάλων αλυσίδων. Την ίδια στιγμή, επάνω στη συζήτηση, παρατηρούμε ότι το enternity ανεβάζει την είδηση για την κυκλοφορία του Black Desert! Ξέρουμε ότι μας ακούτε παιδιά, απλά λίγη περισσότερη διακριτικότητα την επόμενη φορά γιατί ρεζιλεύεστε. Εδώ είμαστε πάντως να διορθώσουμε τα άθλια site σας. Μετά ο Moonloop μας μιλάει για Blade and Soul και για το end-game του, το οποίο τελικά δεν είναι αυτό δείχνει. Στη συνέχεια παρατηρούμε το τί συμβαίνει με τα άρθρα/ μεταφράσεις του Digital Foundry στο enternity, καθώς σταματάνε να ανανεώνονται (επιτέλους δηλαδή). Περισσότερα επίσης παπουδίστικα παράπονα μιζέριας από τους 40ρηδες «δημοσιογράφους» του enternity, επειδή δήθεν «δεν υπάρχει έμπνευση στα παιχνίδια»! Τέλος, μιλάμε για το Global Game Jam 2016, το οποίο επισκεφτήκαμε και λέμε ορισμένα παράπονα και παρατηρήσεις.

Ενημερώνουμε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα κάνουμε και κανένα stream!

GOG Radio 31 - Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016:

Παρατηρούμε για μια ακόμη φορά το πόσο χεσμένους έχουν τους χρήστες τους στο enternity, καθώς δεν κάνουν εκπομπές και δεν λένε τίποτα πριν ή μετά. Αλλά βέβαια, τόσο νοιάζονται για το community τους. Κάτι «τρέχει» τον τελευταίο καιρό στο enternity και βγάζει το site μια εικόνα ότι πάει για «φούντο». Πιτούλες όμως μια χαρά κόβουν! Επίσης, ποιός αρχισυντάκτης έφαγε σουβλάκια με ποιον community manager? Lol. Μετά πάμε στον κατασκευαστή θρανίων, ο οποίος πήγε να κάνει stream ένα πιο ήρεμο παιχνίδι και το άθλιο community που έχει κτίσει άρχισε να βαριέται και να διαμαρτύρεται. Μετά λέμε για διαγωνισμούς, για το Gameslife.gr, για πωλήσεις ανάμεσα σε PC, consoles και φορητά, για Destiny και MMOs, για The Division και άλλα πολλά.

GOG Radio 30 - Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016:

Ο Καρπάς ανακάλυψε νέο χόμπι για αυτόν τον μήνα (airsoft) και δυστυχώς θα πρέπει και αυτή την ανακάλυψη να τη φάμε πάλι στη μάπα μέχρι ...τον επόμενο μήνα όπου θα ανακαλύψει κάτι άλλο. Παρατηρούμε επίσης ότι δεν έγινε Enternity Live καθώς δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση. Μάλλον οι εκπομπές του enternity πάνε κατά διαόλου και ούτε καν νοιάζονται να ενημερώσουν τον κόσμο τους για το τί συμβαίνει (τα 20 άτομα δηλαδή που τους ακούνε). Μετά λέμε για το Preview του GO για το The Division καθώς και για το αποτυχημένο Review του Καβουκλή στο Enternity για το RE Zero. Παρατηρούμε επίσης ότι το GO συμμορφώθηκε στο θέμα των διαγωνισμών και οι κληρώσεις πλέον γίνονται με διαφάνεια σε βίντεο. Συνολικά οπότε τα 2 από τα 4 μεγάλα sites κάνουν σωστά τους διαγωνισμούς τους (Gameover, Gameworld). Ξεπήδησε άλλο ένα ελληνικό site, το Videogamer.gr, του οποίου τα review είναι πιο άθλια και από αυτά του Unboxholics. Τέλος, μιλάμε για MMOs, Lineage, ενώ αποκαλύπτουμε και το πρώτο ηλεκτρονικό ταφικό καντήλι!

GOG Radio 29 - Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016:

Ξεκινάμε με τα τελευταία ξεφτιλίκια του Καρπά, ο οποίος δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για μερικά likes και για να προκαλέσει τη συμπόνια του κόσμου, ακόμα και αν πρέπει να εκμεταλλευτεί ιδιωτικές στιγμές δικές του ή και συγγενών του. Μετά συνεχίζουμε με το καθιερωμένο “report” των σεσουάρ του Καρέτσου στα TryMe, ο οποίος αυτή τη φορά μας παρουσίασε πολύ οικονομικά στεγνωτήρια και πλυντήρια των 1000 ευρώ. Μετά συνεχίζουμε με το θέμα που προέκυψε (πάλι) στο enternity, σχετικά με την τιμή του PS4 και με την προσφορά του you.gr, που το έβαλε πρώτο στα 300 ευρώ. Για άλλη μια φορά “ο εκπρόσωπος τύπου” των μεγάλων λιανέμπορων έβαλε τα πράγματα στην θέση τους εκεί στο blog “the greek way”. Μετά λέμε για Netflix, για κάποιες αστείες προσφορές του Κοτσόβολου, για ένα (ακόμα) νέο site τεχνολογίας που ανακαλύψαμε (Oneman.gr), το οποίο μας παρουσιάζει διαφημίσεις χυμών ως άρθρα(!). Τέλος, ποιό ελληνικό site είχε κάνει review του AION από preview Beta? Και άλλα πολλά φυσικά...

GOG Radio 28 - Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016:

Γεια χαρά Unboxers γιόρς τρούλι εδώ! Επιστρέφουμε δυναμικά με όλα τα νεότερα γύρω από τις καφετιέρες και τα σεσουάρ μαλλιών του Καρέτσου και το γλείψιμο που τους κάνουν στα σχόλια του TryMe συγκεκριμένοι χρήστες κάθε φορά. Να συγχαρούμε επίσης τον τσίρο του enternity, τον RamayaGR, για το δωράκι της συλλεκτικής του Starcraft 2 που κέρδισε από το site, καθώς σίγουρα θα ήταν πολύ τυχερός. Μετά συζητάμε για όλους αυτούς τους δημοσιογράφους-αεριτζήδες που χώνονται στο Gaming μέσα από την αθλητική δημοσιογραφία και το sport FM, γιατί προφανώς το αντικείμενο αυτό δεν έχει απαιτήσεις. Εκφράζουμε επίσης την λύπη μας που ο Παναγιώτης Θήτα Τελεία Ντάκος Παύλα Κωτίδης σταματάει τη YouTubική του καριέρα, προκειμένου να επικεντρωθεί στις σπουδές του, ξέχασε όμως να σταματήσει και από το enternity, αλλά μάλλον θα θεωρεί πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε ένα site από το οποίο ήθελαν παλαιότερα να τον διώξουν. Μετά κάνουμε μια γενική συζήτηση για θέματα ύλης και reviews για τα ελληνικά gaming sites και γιατί καταλήγουν τελικά να μην καλύπτουν τα παιχνίδια που παίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά μόνο αυτά που τους στέλνουν οι εταιρείες. Μετά μιλάμε για Nintendo, Xbox One και Windows 10, για την αποτυχία που φαίνεται ότι θα είναι το VR σε κονσόλες και PC και άλλα. Και τέλος, το μεγάλο γεγονός της δεκαετίας: Οι Unboxholics θα έχουν ΚΑΙ ταινίες. Περισσότερο οπότε περιεχόμενο για τα 14χρονα του site τους.

GOG Radio 27 - Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015:

Γιγαντιαία και επική εκπομπή, για να έχετε να ακούτε μέσα στα Χριστούγεννα. Ξεκινάμε με τη μεγαλύτερη γελοιότητα μέχρι στιγμής του Καρέτσου, δηλαδή τα μελομακάρονα που έφτιαξε με το μίξερ της Kenwood, ένας πραγματικός ΣΥΜΜΑΧΟΣ για την κουζίνα σας (lol). Μετά περνάμε στη μεγάλη αποκάλυψη και στη γκάφα του Λουκά Λιάσκου, ο οποίος κρέμασε ολόκληρη την Sony, αποκαλύπτοντας και ανεβάζοντας σε προσωπική του σελίδα ένα Q&A για τη συμφωνία, το οποίο αποκάλυπτε, ότι ο νέος τίτλος του Kojima θα κυκλοφορήσει και στα PC. Ο Λουκάς έτρεξε να δώσει το link από το Q&A πρώτα στα Enternity και Unboxholics, γιατί προφανώς κάνει περισσότερο «παρεούλα» με αυτά τα δύο site το τελευταίο διάστημα και ήθελε με κάποιο τρόπο να τους «ευχαριστήσει». Στη συνέχεια η Sony πήρε πρέφα την αποκάλυψη και τον ανάγκασε να σβήσει το Q&A, ήταν όμως αργά καθώς το είχαν πάρει ήδη τα ξένα site. Δεν πειράζει Λουκά. Αν δεν σε πάει το μανατζεριλίκι υπάρχουν πάντα θέσεις στις πίτσες και στα μελομακάρονα του Καρέτσου.

Μετά συνεχίζουμε με τον εξευτελισμό του Καρπά και του Unboxholics, το οποίο πήρε αποκλειστικό ταξιδάκι για το Far Cry Primal και στη συνέχεια φρόντισε να ευχαριστήσει την Ubisoft με ένα κείμενο-preview τίγκα στο γλείψιμο. Και όλα αυτά όταν λίγες εβδομάδες πριν έλεγαν για το πόσο ανεξάρτητοι είναι, ενώ είχαν βάλει και 7ράκι στο FC4. Πώς οι αποκλειστικότητες αλλάζουν τους ανθρώπους ε? Μετά πηγαίνουμε στο GameOver, για να δούμε το πώς καταφέρνουν χρόνια τώρα να περάσουν την εικόνα του δήθεν ειδικού και ψαγμένου site και παράλληλα κάνουμε και μια κουβέντα για το πώς casual τίτλοι χαρακτηρίζονται πλέον ως “hardcore” (Uncharted, Tomb Raider κτλ). Μετά αποκαλύπτουμε το πώς πρέπει να γίνονται οι διαγωνισμοί σε όλα τα site και το τί ισχύει νομικά για τα ονόματα και τα nicknames. Επίσης αποκαλύπτουμε γιατί οι μεγάλες αλυσίδες δεν διαφημίζουν τις προσφορές τους και τί δεν σας λένε στο Enternity. Τέλος, μιλάμε για anime, games, gaming σχεδιασμό και πολλά άλλα. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ίσως είναι η τελευταία εκπομπή για το 2015. Οπότε QQ σας ^_^

GOG Radio 26 - Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015:

Τεράστια εκπομπή σήμερα. Ξεκινάμε με τις τελευταίες γελοιότητες του Καρέτσου στα TryMe του Κοτσόβολου, δηλαδή το ότι πήγε από τις κάρτες γραφικών και τα lets plays στην μαγειρική και τις ΠΙΤΣΕΣ, στις οποίες όμως είναι εξίσου κακός. Κάνουμε μια μικρή περίληψη των νομικών ενεργειών που έχουν γίνει και σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε και περισσότερα σχετικά με αυτά. Συνεχίζουμε με σχόλια και γκάφες των συντακτών του enternity και ειδικά του Ντάκου. Μετά μιλάμε για Καρπά και το πως έφυγε από το GameOver. Λέμε για το πόσο αστείο είναι να παίρνει φέτος μέρος ο Παπαπαύλου στον μαραθώνιο του Ζώκα, ενώ πέρυσι έλεγε τα χειρότερα για τη συγκεκριμένη προσπάθεια (τι κάνει το συμφέρον στον άνθρωπο ε?). Τέλος κλείνουμε με ειδήσεις και ανακοινώσεις, όπως για το remake του FF7 και πολλά ακόμη. Στην εκπομπή συμμετέχει και ο Chased!

GOG Radio 25 - Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015:

Σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα. Όπως είχαμε υποσχεθεί, αποκαλύπτουμε τη συνέχεια στις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από τη μεριά μας κατά του Enternity.gr. Συγκεκριμένα, αποκαλύπτουμε το δεύτερο εξώδικο που έχει σταλεί στο Enternity, το οποίο απαντάει με πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό τρόπο στα ψέματα και στις αυθαίρετες υποθέσεις του δικού τους εξωδίκου. Αποκαλύπτουμε ότι συνέχιζαν, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, να εκμεταλλεύονται δικό μου πνευματικό υλικό, ενώ τους ζητάμε να μας πουν συγκεκριμένα ποιες αναφορές μας θεωρούν «δυσφημιστικές» και επιπλέον ζητάμε να μας ενημερώσουν για τη λίστα και τη «χρηματική αξία» του υλικού που έχω λάβει για την «εθελοντική μου εργασία». Στη συνέχεια αναφερόμαστε στην ομιλία Παπαπαύλου-Καλλίφα που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στα στα enternity-gameover, παρ όλο που είχε ανακοινωθεί -και από τα δύο site- πριν την AthensCon. Μετά μιλάμε για τα Inspot και τη σχέση των θρανίων του Καρπά με τον ...Τζιτζικώστα, ενώ αναφερόμαστε και στην facebook προπαγάνδα του Cowboy υπέρ του ΝΑΙ (δημοψήφισμα). Στη συνέχεια μιλάμε για διάφορα περιστατικά που έχουν γίνει στο GameOver όσο ήταν ο Καρπάς, καθώς και για παιχνίδια που γίνονται Review χωρίς να έχουν παιχτεί. Και φυσικά πολλά ακόμη...

GOG Radio 24 - Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015:

Ξεκινάμε με τις παρουσιάσεις από την AthensCon και τις ομιλίες που δεν ανέβηκαν στα gameover και enternity. Μετά σχολιάζουμε γενικά τα ελληνικά sites και τα ελληνικά reviews και αποκαλύπτουμε και ορισμένα πραγματάκια που δεν έχουν ειπωθεί. Μετά σχολιάζουμε συγκεκριμένα τα προβλήματα του gameover και τα παράδοξα που συμβαίνουν στα review τους και τις βαθμολογίες. Σχολιάζουμε τις τιμές στις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες και γιατί παραμένουν πάντα υψηλές. Στην συνέχεια μιλάμε για τους έλληνες reviewers και το περίεργο «τζαμπέ» καθεστώς και επίσης αποκαλύπτουμε κάποια πραγματάκια για το enternity. Τέλος αναφερόμαστε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Superetroid και δίνουμε κάποιες σχετικές φωτογραφίες από το όλο συμβάν. Και φυσικά και άλλα πολλά που δεν θυμάμαι τώρα lol...

GOG Radio 23 - Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015:

Πολλά πράγματα σήμερα, αλλά και αποκαλύψεις. Ξεκινάμε με διάφορα περίεργα γύρω από την Athens Com και τις ομιλίες των διαφόρων site. Περιμένουμε να δούμε αν ο Καλλίφας θα ξεβρακώσει τον Παπαπαύλου στο εργαστήριο ή αν απλά θα πάρει το μέρος του και θα κάνει τα στραβά μάτια σε όσα συμβαίνουν στον χώρο. Μετά μιλάμε για τις τελευταίες αστειότητες στο Radio του Enternity, με τον περιορισμό των 10 λεπτών στους χρήστες και αναφερόμαστε στις διορθώσεις που κάνουν στο site τους ακούγοντας την κριτική μας. Μετά πηγαίνουμε στις τελευταίες γελοιότητες του Καρέτσου στον Κοτσόβολο και την διαγραφή των αρνητικών σχολίων από τα βίντεο. Στη συνέχεια περνάμε στην μεγάλη μας αποκλειστικότητα: «10 βήματα για να γίνετε και εσείς ένας επιτυχημένος gaming δημοσιογράφος», όπως θα παρουσιαστούν αυτά στο εργαστήριο του Σαββάτου (;). Μετά αποκαλύπτουμε την facebook ομάδα που την έπεσε στο κανάλι του superetroid του Βασίλη και παρατηρούμε κάποιες περίεργες ...συμπτώσεις. Στη συνέχεια λέμε για Fallout 4, για τις βαθμολογίες του GameOver και για το νέο άθλιο dashboard του Xbox One. Τέλος μην ξεχνάτε να πηγαίνετε στον Κοτσόβολο για δωρεάν λουκάνικα (άψητα).

GOG Radio 22 - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015:

Ξεκινάμε με τα πλαστικά κουκλάκια του Καρπά και την προβολή που τους κάνει με κάθε ευκαιρία. Μετά πηγαίνουμε στα του Enternity και στις νέες γκάφες συντακτών και αρχισυντακτών σε σχόλια και άρθρα. Συγκλονιστήκαμε από την προσωπική αποκάλυψη του Παύλου, ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του «καλό reviewer», προφανώς κάτι που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ. Συνεχίζουμε με το νέο λάθος του Παπαπαύλου σχετικά με τη συλλεκτική του Tomb Raider, αλλά και τον Καρέτσο που προτιμά πλέον τα λουκάνικα και τα lets play από το PC hardware. Συνεχίζουμε με διάφορες ειδήσεις της εβδομάδας και κλείνουμε με ένα πρόσφατο “bulling” ενός χρήστη στο enternity, που τόλμησε να πει κάτι για τις βαθμολογίες του Ντάκου. Τέλος, για όποια απορία έχετε να ρωτάτε τα Public και τον Κοτσόβολο ...πάντα!

GOG Radio 21 - Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015:

Αποκαλύπτουμε το εξώδικο το οποίο έχει σταλεί από το enternity.gr, καθώς φαίνεται πως η κριτική ενοχλεί τους ΜΔ (Μάχιμους Δημοσιογράφους). Πρόκειται για ένα πολύ γενικό εξώδικο που δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποιά σχόλια ή συζητήσεις ενόχλησαν το site τους και ποιά θεωρούν «δυσφημιστικά». Μάλιστα μας καλεί να «ανακαλέσουμε», αλλά ξεχνάει να μας αναφέρει τί θέλει να ανακαλέσουμε. Όπως και να’ χει δεν δεχόμαστε αόριστα και εκφοβιστικά εξώδικα, ούτε και έχει το δικαίωμα κανείς να απαγορεύσει -μέσω εξωδίκου- την κριτική ή την αναφορά στο πρόσωπο ή τη δουλειά κάποιου, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι δημόσια. Συνεχίζουμε με το αδιάφορο blog του Ντάκου και την πορεία του προς την ΜΔ, αφού φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος κάνει προσπάθεια να υιοθετήσει έναν politically correct γραπτό και προφορικό λόγο. Συνεχίζουμε με τα λουκάνικα του Καρέτσου στα Try Me και εκφράζουμε την ανυπομονησία μας για το επόμενο επεισόδιο. Συνεχίζουμε με αναλυτικό σχολιασμό για την παρουσίαση της Sony στο Παρίσι και κλείνουμε με ό,τι μας έκανε εντύπωση από τις ειδήσεις των προηγούμενων ημερών.