Page 3

GGS Radio 60 - Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016:

Αλλάζουμε κάπως το στυλ των εβδομαδιαίων εκπομπών. Λέμε να κάνουμε πιο πολύ livestreams και να συζητάμε παράλληλα στο teamspeak. Στην συζήτηση συμμετέχουν οι gokkudbz, chased και Raziel και παίζουμε Gears of War 3 Campaign στο Insane και στο τέλος Halo CE στο Legendary. Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://youtu.be/rXNDjqnIrfM

GGS Radio 59 - Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016:

Αρκετά θέματα και σήμερα. Σήμερα μιλάμε για το τελευταίο παραλήρημα του Σάββα στο Gameover.gr, σχετικά με τα user reviews του Dishonored 2 στο Steam, αλλά και τη χολή που έβγαλαν πάλι για τα online παιχνίδια. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ακούνε, δεν πειράζει. Μιας που έτυχε να αναφερθούμε στα H1Z1 και στο νέο DLC του The Division, κάνουμε μια κουβέντα για τον perma-death μηχανισμό και το πώς αλλάζει ριζικά τη λογική πολλών παιχνιδιών. Μιλάμε επίσης για τα αποτυχημένα Game Awards του «doritoman» και το όλο εμπορο-πανηγύρι που στήθηκε εκεί. Τέλος μιλάμε για την αξία πολλών παιχνιδιών και το αν τα ολοκληρωμένα παιχνίδια (αυτά που διαθέτουν όλα τα Modes) είναι καλύτερες επιλογές για την τιμή τους από τα εξολοκλήρου single player παιχνίδια και αν θα έπρεπε αυτό να φαίνεται και στις βαθμολογίες. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Raziel, Raysod, gokkuDBZ και Chased.

GGS Radio 58 - Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016:

Δεν βλέπετε λάθος, είναι πράγματι 5:30 ώρες εκπομπή. Ο Raysod επιστρέφει ύστερα από καιρό και έχουμε να συζητήσουμε πολλά όπως θα δείτε. Πρόκειται ουσιαστικά για διπλή εκπομπή, όπου στις πρώτες 2:30 ωρες συζητάμε σχετικά με βιντεοπαιχνίδια, ενώ στο τελευταίο μισό μιλάμε σχετικά με τα gaming sites. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή αυτή λέμε για το Project Scorpio, για το PS4 Pro και για το Nintendo Switch. Μετά μιλάμε Battlefield 1 και Call of Duty αλλά και γενικά για την ταχύτητα των FPS και ποιά πλεονεκτήματα/ μειονεκτήματα έχει αυτό. Μιλάμε επίσης για τις υποψηφιότητες των Game Awards 2016. Στο δεύτερο μέρος ο Raysod αναφέρεται συγκεκριμένα στο hacking του Gameover και τις ευθύνες τόσο του Καλλίφα αλλά και της εταιρείας, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τα στοιχεία χιλιάδων χρηστών. Ακολουθεί επίσης και πολιτική συζήτηση και γενικότερες ...ανησυχίες. Στο Teamspeak συνολικά συμμετέχουν gokkudbz, gsmaggiore, raysod, chased, moonloop.

GGS Radio 57 - Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016:

Σήμερα μιλάμε κυρίως για το re-design του GameOver, το οποίο αναγκάστηκαν να κάνουν ύστερα από τις κατσαρόλες. Οπότε από την μεριά μας το Συνδικάτο τους εύχεται «καλή αρχή», γιατί έτσι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, σωστά? Μετά συζητάμε για την απόφαση της Bethesda να μην στέλνει νωρίτερα τα review copies. Τέλος, κλείνουμε με σχολιασμό διαφόρων ειδήσεων της εβδομάδας και συνεχίζουμε τη κουβέντα παίζοντας State of Decay σε streaming (δείτε οπότε το κανάλι μας στο Twitch για το συγκεκριμένο).

GGS Radio 56 - Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016:

Κάνουμε livestream τα Halo 4 και Gears of War 4 στα 60fps και συζητάμε παράλληλα διάφορα θέματα της εκπομπής (όπως πάντα, με Teamspeak). Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://youtu.be/rXNDjqnIrfM

GGS Radio 55 - Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016:

Nintendo Switch. Αυτό

GGS Radio 54 - Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016:

Σήμερα θα ασχοληθούμε κυρίως με το Gears of Wars 4, μιας που τα υπόλοιπα site ασχολήθηκαν πολύ επιφανειακά με αυτή τη κυκλοφορία και αδίκησαν ξεκάθαρα το παιχνίδι, όταν ανέβασαν reviews μόνο για το Campaign mode. Συγκεκριμένα, κάνουμε μια κουβέντα και αναλύουμε τους μηχανισμούς των Gears, όπως περίπου τα έγραψα και στο Review που ανέβασα. Συνολικά θα μιλήσουμε πάνω από 1 ώρα μόνο για το Gears και αυτό για να δούνε κάποιοι ότι αν θέλεις να μιλήσεις για ένα multiplayer παιχνίδι μπορείς να το κάνεις. Δεν προσφέρονται μόνο τα campaigns και οι ιστοριούλες για ανάλυση και κουβέντα. Για όλους τους τομείς μπορούν να ειπωθούν πολλά, αρκεί να ξέρεις. Στη συνέχεια μιλάμε για Reviews και βαθμολογίες, για το πώς προσπαθούν τα multiplayer παιχνίδια να κάνουν τον παίκτη να παίζει περισσότερο μέσω διαφόρων rewards που εμφανίζονται επί της οθόνης. Τέλος, μιλάμε λίγο για VRs και για σειρές/ ταινίες με ζόμπι.  

GGS Radio 53 - Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016:

Αρχίζουμε με συζήτηση για το αν όλα αυτά τα αθλητικά ραδιόφωνα ασχολούνται πραγματικά με τον αθλητισμό ή αν είναι οπαδικά ραδιόφωνα που ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο. Το ίδιο παρατηρούμε και για όλους τους δήθεν δημοσιογράφους που δουλεύουν τελικά σε αυτούς τους σταθμούς. Στη συνέχεια σχολιάζουμε αυτά που γίνονται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι να κλείσουν, που απ ότι φαίνεται το αξίζουν και καλά να πάθουν. Μετά πηγαίνουμε σε gaming θέματα και σχολιάζουμε διάφορες ειδήσεις από την εβδομάδα, αλλά και το Review του Gameover για το Gears of War 4, το οποίο το έκαναν παρουσίαση (με βαθμολογία κιόλας) χωρίς να έχουν αγγίξει καν το Multiplayer. Κλασσικός Σάββας. Τέλος, κλείνουμε με συζήτηση γύρω από Twitch και συγκεκριμένα για το θέαμα στα multiplayer παιχνίδια που σημειώνουν επιτυχία, ακριβώς λόγω streaming.

GGS Radio 52 - Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016:

Ξεκινάμε κάνοντας μια σύγκριση ανάμεσα στα «επαγγελματικά» reviews και στα user reviews, αλλά και μιλάμε για το περιεχόμενο του κειμένου στο site μας. Συγκεκριμένα μιλάμε για το αν χρειάζονται σήμερα αυτά τα δήθεν δημοσιογραφικά sites και αναλύουμε το πώς κάποια παιχνίδια θα χανόντουσαν τελείως αν δεν υπήρχαν οι ίδιοι οι χρήστες να τα παρουσιάσουν και να τους δώσουν προσοχή. Επίσης λέμε για το marketing και τη διαφήμιση στα σημερινά βιντεοπαιχνίδια, με αφορμή την έρευνα που έχει ξεκινήσει για το No Mans Sky. Στη συνέχεια κάνουμε μια πολύ λεπτομερή ανάλυση και σύγκριση για τα console MMOs και τα PC MMOs, με αφορμή το Destiny 2, για το οποίο αποκαλύφθηκε ότι θα κυκλοφορήσει και σε PC. Επιπλέον μιλάμε για Dragon Ball Super και σειρές με ζόμπι και πολλά ακόμα. Ενημερώνουμε ότι την επόμενη φορά θα κάνουμε εκπομπή Παρασκευή, λόγω ποδοσφαίρων.

GGS Radio 51 - Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016:

Επιστρέφουμε ύστερα από 2 μήνες διακοπής, σε νέο blog! Αναφέρουμε κάποια πράγματα που θέλουμε να γνωρίζετε για το νέο blog και στη συνέχεια περνάμε στα "δικά μας" θέματά, όπως στο hacking του Gameover και στους επίκουρους καθηγητές εκεί στο Gameworld, οι οποίοι έφτασαν τον αεριτζηδισμό σε τελικό στάδιο. Στη συνέχεια μιλάμε για PS4 Pro και για τις αποτυχίες των 1rst party παιχνιδιών το 2016, όπως ήταν το No Mans Sky, το Recore, αλλά και πολλές καθυστερήσεις, όπως του Last Guardian, GT Sport και Death Stranding .

 Στη συνέχεια μιλάμε με τον chased για την Beta του Battlefield 1, για Resident Evil 7 και γενικά για παιχνίδια τρόμου. Να έχετε επίσης του νου σας για livestreams που θα κάνουμε σύντομα!

GOG Radio 50 - Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016:

Σήμερα έχουμε μπόλικη συζήτηση για βιντεοπαιχνίδια, για το νέο Zelda και το σχεδιασμό του κόσμου του, ειδικά σε σύγκριση με τους κόσμους άλλων παιχνιδιών. Μιλάμε για τα RPGs, ιαπωνικά, δυτικά και το λάθος που κάνουν όλοι με τον διαχωρισμό τους. Επίσης μιλάμε για τις πωλήσεις των παιχνιδιών στην Ελλάδα και τις τιμές τους. Επίσης λέμε για τα ελληνικά site με τους διάφορους αεριτζήδες και το πόσο κακό τελικά προκαλούν (αγοραστικά, αλλά και σε επίπεδο άποψης) σε όσους τα διαβάζουν. Και πολλά άλλα που αξίζει να ακούσετε. Τέλος, ενημερώνουμε ότι θα επιστρέψουμε γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου και πιθανώς από άλλο Blog, ανανεωμένο!

GOG Radio 49 - Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016:

Ξεκινάμε με συζήτηση για το Brexit, μιας που είναι της ημέρας. Μετά αποκαλύπτουμε ορισμένες από τις κουτοπονηριές  του enternity.gr που χρησιμοποιεί καιρό τώρα για να αυξήσει τα clicks του. Συγκεκριμένα, είναι το refresh της σελίδας, η εμφάνιση των επιπλέον άρθρων που πετάγεται καταλάθος στο scrolling, αλλά και το κλασσικό farming με τους πόντους. Για το τελευταίο, παρατηρούμε το πώς κάποιοι χρήστες βρίσκουν ευκαιρίες για να αυξήσουν τους πόντους τους με ψεύτικα "συγχαρητήρια" και κάνοντας με πολλαπλά accounts και "like" ο ένας στον άλλον. Ουσιαστικά το enternity έχει καταντήσει ένα νεκροταφείο σχολίων και τα όποια σχόλια θυμίζουν bots. Μετά περνάμε στον Ζώκα, όπου βλέπουμε ότι παίρνει συνέντευξη από τους αεριτζήδες του enternity. Θυμίζουμε ότι ένα χρόνο πριν έλεγαν ότι ο Ζώκας έχει μαζέψει τη "σκατίλα του youtube" και πως είναι "τέζα μαλάκας". Πώς αλλάζουν οι καιροί όταν μπαίνει στη μέση το συμφέρον ε? Παρατηρούμε επίσης από post χρηστών, την σαβούρα που είχε μαζευτεί στην Nortec με όλους αυτούς τους δήθεν "επαγγελματίες" που πέρασαν από εκεί και την έκλεισαν. Μετά μιλάμε για Nintendo, για Zelda και NX, για remasters, για Scorpio και PS Neo, αλλά και για ό,τι άλλο "ξέφυγε" από την E3.

GOG Radio 48 - Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016:

Μιλάμε για την παρουσίασης της Sony και της Nintendo και συνολικά για το πως μας φάνηκε η Ε3.

E3 2016 Special 1 - Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016:

Συζητάμε για τις παρουσιάσεις της ΕΑ και της Microsoft, ενώ βλέπουμε παράλληλα και την παρουσίαση της Ubisoft.

GOG Radio 47 - Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016:

Ξεκινάμε με ένα από τα πιο αποτυχημένα review που έχει ανεβάσει το GameOver. Πρόκειται για το Review του SMITE, το οποίο αν το διαβάσετε θα καταλάβετε ότι ο συντάκτης δεν έχει ασχοληθεί πολύ με το παιχνίδι, ενώ δείχνει να μην το κατανοεί καθόλου. Πιάνουμε το κείμενο με συγκεκριμένα παραδείγματα και βλέπουμε το πόσες σάλτσες και γενικολογίες βάζει, προκειμένου να γεμίσει ίσα-ίσα μια σελιδούλα. Από την άλλη, στο Unboxholics κάνουν τις ίδιες χαζομάρες με το review του overwatch, το οποίο το βάπτισαν "MOBA", ενώ εξηγούμε συγκεκριμένα γιατί ΔΕΝ είναι ΜΟΒΑ. Ουσιαστικά μας επιβεβαιώνουν και οι 2 για άλλη μια φορά , καθώς μας δείχνουν το πόσο άσχημα αντιμετωπίζονται στα site τους τα multiplayer only παιχνίδια. Μετά αναφερόμαστε στην συνέντευξη που έδωσε σε ένα ακόμα αποτυχημένο site, ο νέος community manager του playstation για την Ελλάδα και τα "διαμαντάκια" που πέταξε πάλι. Στην πορεία ο Γιώργος αναφέρει την κλασσική δομή σχεδιασμού που ακολουθείται σήμερα από μεγάλους δημιουργούς (σκηνοθέτες, game designers, συγγραφείς κτλ) προκειμένου να δημιουργήσουν ιστορίες με συνοχή αλλά και mainstream περιεχόμενο. Τέλος, πιάνουμε αναλυτικά, ανά εταιρεία, όλα όσα περιμένουμε να δούμε στην Ε3. Ενημερώνουμε επίσης την εβδομάδα της Ε3 θα κάνουμε σίγουρα 2 εκπομπές, με την πρώτη να είναι τη Δευτέρα 13/6.

GOG Radio 46 - Πέμπτη 26 Μαϊου 2016:

Ξεκινάμε με διάφορα που παρατηρούμε στα αγαπημένα μας gaming site. Το enternity είναι τελείως παρατημένο, σαν να βαριούνται να κάνουν εκπομπές και να ασχοληθούν με το site τους. Από την άλλη, στο gamevoer ζουν στη δική τους single player ουτοπία του Uncharted 4. Στη συνέχεια, με αφορμή ένα περιστατικό στο polygon, πιάνουμε μια κουβέντα για το πόσο "ειδικοί" τελικά είναι όλοι αυτοί οι συντάκτες και αρχισυντάκτες των gaming site, ειδικά όταν τους στέλνουν να καλύψουν παιχνίδια για τα οποία δεν έχουν ιδέα. Τελικά όλα αυτά τα ταξιδάκια που τους στέλνουν καταλήγουν σε μια ακόμη διαφημιστική καμπάνια για το εκάστοτε παιχνίδι. Στη συνέχεια "πιάνουμε" τις πωλήσεις και μιλάμε για τα πιο πρόσφατα παιχνίδια, όπως Overwatch, Uncharted 4 και Doom, και συζητάμε για τις επιπτώσεις των focus groups στο σχεδιασμό και τις πωλήσεις. Ακόμα μιλάμε για την υπερ-προβολή κάποιων single player παιχνιδιών από gaming sites (όπως το gameover) και το πόσο λάθος καλύπτουν αυτό το είδος, τη στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου ασχολείται με multiplayer only παιχνίδια. Τέλος, ενημερώνουμε ότι την εβδομάδα της Ε3 θα κάνουμε μπόλικες εκπομπές.

GOG Radio 45 - Πέμπτη 19 Μαϊου 2016:

Ξεκινάμε με το καθιερωμένο update για το Lineage 2 και τον server που παίζω, όπου έγιναν επικά σκηνικά. Πήραμε Aden και ρίξαμε και Valaka για πρώτη φορά στον server! Μετά πιάνουμε πάλι το Uncharted 4, ενώ μιλάμε επίσης για Doom, Gran Turismo και άλλα παιχνίδια. Γενικά λίγο απ όλα σήμερα. Πιθανώς θα κάνουμε 2 εκπομπής ακόμα μέχρι την Ε3 και μετά κάποιες special εκπομπές επάνω στις ημέρες της Ε3.

GOG Radio 44 - Παρασκευή 13 Μαϊου 2016:

Σήμερα μιλάμε κυρίως για Uncharted 4, μιας που όλα τα ελληνικά site που του έβαλαν 10ρακι δεν είπαν τίποτα ουσιαστικό στις εκπομπές τους. Αναφερόμαστε κυρίως στην περίπτωση του gameover.gr, όπου το 10ρι φαίνεται πως "έπεσε" χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και μάλιστα χωρίς να δουν καν το multiplayer. Στη συνέχεια μιλάμε για το Battlefield 1 και το Call of Duty, αλλά και για το αν πρέπει τα multiplayer παιχνίδια να έχουν και campaign modes, όπως επιθυμούν οι συντάκτες του Gameover. Στην τελευταία τους εκπομπή έφτασαν στο σημείο να πούνε ότι τα multiplayer only παιχνίδια πηγαίνουν σπανίως καλά, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αυτά που συγκεντρώνουν σταθερά τον περισσότερο κόσμο αλλά και τα περισσότερα έσοδα. Αλλά βέβαια, όταν θεωρούν ότι το Uncharted 4 είναι για "10" είναι λογικό να σκέφτονται έτσι. 

GOG Radio 43 - Πέμπτη 5 Μαϊου 2016:

Ξεκινάμε με λίγη καθυστέρηση λόγω ενός Raid που προέκυψε στο Lineage 2. Στη συνέχεια μιλάμε κυρίως για τις αθλιότητες των ελληνικών site με την όλη κυκλοφορία του Uncharted 4, ειδικά στα Gameover και Unboxholics. Με την ευκαιρία, μιλάμε για βαθμολογίες, για reviews, για τη διαφορετική αντιμετώπιση πολλών παιχνιδιών από αυτά τα site, για διάφορα σχόλια χρηστών και πολλά ακόμη. Στην πορεία μιλάμε για το The Division και το πρόβλημα που έχει o «server όταν εμπιστεύεται πάντα τον client» (όταν ακούσετε θα καταλάβετε). Και πολλά άλλα ακόμα (Doom, ίντριγκες, χαμοί, πανικοί)...

GOG Radio 42 - Πέμπτη 21 Απριλίου 2016:

Ξεκινάμε με λίγα λόγια για το Log Horizon που τελείωσα να βλέπω πρόσφατα. Μετά περνάμε σε διάφορα «διαμαντάκια» και αντιφάσεις του Ντάκου που πετάει κατά καιρούς. Γενικά όπου φυσάει ο άνεμος. Στη συνέχεια αποκαλύπτουμε ότι ο Γιώργος Βραχνός κέρδισε ένα από τα αντίτυπα του Dark Souls 3 στον διαγωνισμό του Enternity στα Public και την ίδια ημέρα βγήκε να το πουλήσει (50 ευρώ) στο forum του Enternity! Έτσι απλά! Μετά συζητάμε για το πόσο έχει εκτεθεί ο Σάββας με το «9» που έβαλε στο Quantum Break, τον οποίο τον έχουν πάρει «πρέφα» για τις biased κριτικές του μέχρι και στο Insomnia.gr.  Μετά συνεχίζουμε με τα απίστευτα σχόλια (και το κλάμα) των προβάτων του gameover αλλά και του enternity, σχετικά με το PlayStation NEO, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο κακό έχει κάνει η παραπληροφόρηση σε αυτά τα site. Τέλος συζητάμε για το Doom 4 και γενικότερα για τα arena shooters, αλλά και το αποτυχημένο preview του gameover για την Beta, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο συντάκτης δεν έχει ιδέα (μάλλον λόγω ηλικίας). Ενημερώνουμε επίσης ότι θα επιστρέψουμε μετά το Πάσχα.

GOG Radio 41 - Πέμπτη 14 Απριλίου 2016:

Ξεκινάμε με τις άθλιες παρουσιάσεις του event του Dirt Rally από τα gameover και enternity, τα οποία πήραν ταξιδάκι μάλλον λόγω γνωριμιών. Θυμίζουμε ότι το gameover είναι δεύτερο πίσω από το Unboxholics ενώ το Enternity είναι 4ο αυτή τη στιγμή και μάλιστα με τεράστια διαφορά από το 3ο site (gameworld). Οπότε, το πώς καταφέρνουν και κοροϊδεύουν τους αντιπρόσωπους των διαφόρων εταιρειών για να leechάρουν ταξιδάκια, μόνο αυτοί το ξέρουν. Αποκαλύπτουμε ότι υπήρξε συνεργασία στα βίντεο των 2 site σε αυτό το event, από τους 2 αρχισυντάκτες (καλλίφα-παπαπαυλου), αφού φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο του gameover, ότι ο Παύλος τραβάει βίντεο τον Καλλίφα όσο παίζει. Σε προηγούμενη εκπομπή του enternity, ο Παπαπάυλου «έκαψε» τον Καλλίφα, όταν αναφέρθηκε δημόσια σε αυτόν και στη συγκεκριμένη συνεργασία στο event. Μετά αποκαλύπτουμε ότι ο νέος community manager της Sony για την Ελλάδα, έκανε λογαριασμό μόνο στο etnernity και μάλιστα έβαλε και ένα Poll στο νεκρό τους forum. Προφανώς του απάντησαν μόνο οι συντάκτες, γιατί το community στο enternity έχει ψοφήσει καιρό τώρα. Είναι να απορεί όμως κανείς, γιατί να επιλέξει ο νέος community manager κατευθείαν το 4ο site για κάτι τέτοιο και όχι τα υπόλοιπα 3 που έχουν και πιο ενεργές κοινότητες. Τα σουβλάκια με τον Λιάσκο έπιασαν τόπο τελικά! Μετά πηγαίνουμε σε διάφορα μαργαριτάρια συντακτών και προβάτ ...εεε χρηστών του gameover, σε διάφορες ειδήσεις, ενώ προς το τέλος της εκπομπής γίνεται κουβέντα για το αν οι χρήστες του Gameover είναι ή δεν είναι τελικά πρόβατα.